Song Island Revue:
Musikalsk skandinavisk/amerikansk spleiselag

Intervju av Per Christian Frankplads for Musikkpraksis, 2008:

Song Island Revue er navnet på et dansk/norsk/amerikansk-prosjekt, bestående av bl.a. Kevin Welch, Poul Krebs og våre landsmenn Claudia Scott og Henning Kvitnes.

Navnet er tatt fra låtskriver-nettverket Song Island som oppstod på den danske øya Samsø i midten av 90-årene, et slags maritimt Woodstock og en kreativ kunstneroase. Her bodde musikeren Poul Krebs (vokal/gitar/piano), og hans kamerat Frank Marstokk (trommer) var den som samlet venner til jamsessions og hyggelig samvær. Og slik fortsatte det i mange år, helt til man fant ut at det burde gis ut en plate.

Konseptet var at de fire forsangerne (Poul, Kevin, Claudia og Henning) hver skulle ta med tre nye låter, skrevet alene eller sammen med andre, og så spille dem inn i Pouls studio. Claudia Scott forteller:
– Vi hadde vært venner i en del år, og alltid hatt lyst til å gjøre noe sammen. Så vi gikk igjennom de låtene vi ville gjøre noe med og bare tok dem opp, rett og slett. Arrangementene gikk ganske radig unna, men det var en veldig morsom prosess, fordi det hele var så løst, et felles overskuddsprosjekt hvor ingen hadde hovedansvaret. Vi ville bare ha det gøy og få det til å swinge, og vi tok ikke hensyn til skjønnhetsfeil. Det skulle høres at vi hadde morsomt i studio.

– Tør jeg gjette at det ligger i americana-leiet?
– Ja, det er mye strengeinstrumenter her – mandolin, el-gitar, akk-gitar, steelgitar, tolvstrenger og diverse andre instrumenter også. Det er jo bass og trommer på alt sammen, men noen låter er roligere enn andre, som kanskje har el-gitar og fullt trøkk. Ganske variert, alt i alt.

I løpet av to og en halv dag var alle låtene spilt inn, og til og med halvparten av dem mikset. Som det står i presseskrivet: "Den råe energien, spillegleden og varmen over gjensynet med gamle venner kommer tydelig fram i den ferdige platen, og gir lytteren følelsen av at man er i rommet sammen med dem under innspillingen."