Real Ones:
Amerikansk godlyd

Intervju av Per Christian Frankplads for Musikkpraksis, 2008:

Real Ones
"All for the Neighbourhood"
Warner Music (2008)

Den kritikerroste bergenskvintetten Real Ones er ute med sitt tredje album, og har tatt seg god tid siden forrigeplata "Home with the Girls in the Morning", som kom i 2005. Men lyden er fortsatt klassisk amerikansk vestkyst-gitarpop.

Bandet går for å være et av Bergens (og kanskje landets) beste liveband, og er anført av brødrene David og Ivar Chelsom Vogt og tre andre barndomsvenner. Gutta gjorde en masse livejobber i Norge, Europa og Nord-Amerika i flere år før deres debutplate "This is Camping" endelig kom ut i 2003. Den ga dem et godt navn som både låtskrivere og utøvere, og la grunnlaget for enda flere livejobber.

Bandet spiller mer enn folk tror og er svært vant til turnelivet, selv om de ikke er så veldig kjente utenfor musikkjenneres kretser. Men de fikk en velkommen anerkjennelse i 2007, da de vant By:larm-prisen og en sjekk på 250.000 kroner, som hjalp dem mye i arbeidet med den nye platen.

Ivar Chelsom Vogt står for bl.a. fele, mandolin, gitar og vokal, og forteller at bandet denne gangen har spilt inn i bl.a. Mexico.

- Vi ville komme oss litt vekk fra det vanlige, så vi leide oss et hus på en nydelig strand og tok oss 10 dager til å skrive låter og gjøre demoer på laptop. Vi jobbet gjerne 18 timer i døgnet, og...

Dette er kun et lite utdrag - klikk her for å lese resten av intervjuet på websidene til Musikkpraksis.