The Disciplines:
Røffere enn Briskeby

Intervju av Per Christian Frankplads for Musikkpraksis, 2008:

The Disciplines
"Smoking Kills"
Voices of Wonder (2008)

En stund etter sitt tredje album i 2005 tok Briskeby en lang pause, som viste seg å bli nokså permanent. Men bandet var ikke dødt:

Briskeby - Lise Karlsnes + Ken Stringfellow = The Disciplines. Et uvant regnestykke, men et du må bli vant til, for nå er det The Disciplines som gjelder, med deres debutplate "Smoking Kills".

Den lett androgyne amerikaneren Ken Stringfellow er vokalist og har spilt med et utall band, men er mest kjent for albumene han har gjort med The Posies. I tillegg har han spilt keyboard i over 14 år med R.E.M., som The Disciplines skal varme opp for i Norden under deres turné til høsten. Hans navn alene har gjort The Disciplines til en het potet på en rekke internasjonale festivaler denne sommeren.

Trommis Claus Larsen forteller:
- Vi hadde jo spilt sammen i 10 år, så det var rart å ikke jobbe med Lise mer. Men det var også veldig deilig og befriende å gjøre noe nytt, å lage noe helt annet.

- For lyden av The Disciplines er ganske forskjellig fra gamle Briskeby-dager, er den ikke?
- Det lyder jo annerledes, det er klart. Det er mer streit rock og mye mindre polert enn det Briskeby noensinne var. Det er nesten som å starte et helt ny band, alt får...

Dette er kun et lite utdrag - klikk her for å lese resten av intervjuet på websidene til Musikkpraksis.