SUNSCREEM

Intervju av Per Christian Frankplads for Puls Furore, april 1996:

Det britiske pop/tekno-bandet Sunscreem kommer neste uke til å spille på Hyperstate II. Vi snakket med vokalist Lucia Holm på telefon.

- Dere har nettopp kommet med et nytt album, "Change or Die", som ikke har hatt så veldig bra salg ennå i England. Bekymrer det deg?
- Nei, ikke egentlig. Det er klart at vi spiller ikke musikk bare for oss selv, men f.eks O3, vårt forrige album, selger fortsatt 1000 eksemplarer i uka i USA, som også er et stort marked, så jeg regner med at det vil ta seg opp. Det ville vært hyggelig å selge mange plater.

- Hyperstate II kommer til å bli et veldig kommersielt arrangement, for kommersielt, mener noen. Hvor går skillet mellom "underground" og kommersialismen?
- Undergrunnen gjør det mulig for folk å gjøre det de vil, ikke det de føler at de må gjøre. Det er jo klart at det viktig at underground-scenen eksisterer, ellers ville ikke popscenem fått noe nytt materiale. Selv vil vi aldri foreta noen som helst form for "sellout", og det slipper vi også, selv om vi er på et så stort selskap som Sony. Vi har en hyggelig kontrakt.

- Dere har blitt remikset av folk som Leftfield, Slam, van Helden og Farley/Heller. Synes du remiks-businessen har gått for langt?
- It has, yeah. For syv år siden var det en måte for folk som Simply Red å komme seg inn i klubbene på, nå må man ha en kjent person på remiksene, ellers vil ikke singelen selge. Vi vil jo selvsagt gjøre våre egne remikser, men Sony vil helst ha andre og kjente remiksere. Det er en liten battle hver gang.

Jeg innser at det er hjemmenummeret til Lucia jeg har fått
- Det er jo ikke pent å spørre om en kvinnes alder, men du er jo over 30, det vet jeg. Har foreldrene dine noensinne bedt deg om å få deg en "ordentlig" jobb?

Lucia ler.
- Jeg hadde mange ordentlige jobber før Sunscreem tok all tiden min. Blant annet var jeg gartner! Hvis Sunscreem skulle floppe, selv om vi har kontrakt på et nytt album, ville jeg antageligvis begynt å jobbe med dyr. Men jeg har ikke tid til å tenke slikt. Vi er allerede i studio og jobber med nye låter. Dessuten gleder jeg meg til å komme til Norge.