Nils Petter Molvær

Intervju av Per Christian Frankplads for Musikkpraksis, 2002:

"NP3". Ikke et nytt filformat for musikk, men navnet på soloskive nummer tre fra Nils Petter Molvær, som denne gangen lyder hakket mer elektronisk enn på "Khmer" (1998, ECM) og "Solid Ether" (2000, ECM). Vi snakket litt med Nils Petter om hans nyeste album.

Selv om det har gått to år mellom hvert soloalbum har vår mann slett ikke drevet dank. Familiemannen har bedrevet en hel masse turnering over hele verden, skrevet bestillingsverk til både MaiJazz i år (fremført med Stavanger Symfoniorkester), og altså komponert og produsert låter til sitt tredje album.

- Jeg begynte vel konkret å skrive låter som jeg visste skulle med på plata for over et år siden, men de har forandret seg en god del. Det som var utgangspunktet i låta har av og til forsvunnet i en lang prosess. Men på et eller annet tidspunkt merket jeg at låtene begynte å bli litt fastere, det var vel da jeg begynte arbeidet med plata.

Denne gangen består musikerne av Audun Erlien på bass, Eivind Aarset på gitar, Rune Andersen på trommer, og som en fast del av bandet er også Raymond C. Pellicer på elektronikk og Pål "DJ Strangefruit" Nyhus på vinyl. De to siste var med allerede på "Solid Ether"-turnéen, men denne gangen har de blitt inkorporert mye mer som en del av bandet, og disse to har naturligvis satt sitt preg på låtene, spesielt lydmessig. Og i forhold til den forrige inneholder "NP3" en større blanding av akustiske og elektroniske ting. Nils Petter selv mener...

Dette er kun et lite utdrag - klikk her for å lese resten av intervjuet på websidene til Musikkpraksis.