Nathalie Nordnes:
Var og ettertenksom pop i brevform

Intervju av Per Christian Frankplads for Musikkpraksis, 2009:

Du husker den unge bergenserinnen fra hit'en "Cars and boys" og hennes to album, debuten "Hush Hush" i 2003 og oppfølgeren "Join Me in the Park" fra 2005, begge produsert av Hans Petter Gundersen and Kato Ådland i deres Gjøa Studio.

Men hvor ble det av henne? Nei, Nathalie Nordnes (24) har ikke pakket inn musikkårene, det bare virket som etter at det liksom ikke kom noen ny plate etter 2005. Men tidligere i år kom damen med sitt tredje album, "Letters".

Bergen er vel og bra, men da Nathalie skulle spille inn ny musikk lot hun regn og syv fjell være igjen hjemme, og tilbragte heller to måneder i Red House Studio, lokalisert i en låve fra 1700-tallet på landsbygda utenfor Senigallia i Italia. Og som produsent denne gangen tok hun med seg Rob Ellis. Nathalie forteller:
– Jeg var faktisk kommer langt i skrivefasen før jeg tok kontakt med Rob. Han har jobbet tett med PJ Harvey og Marianne Faithfull, og er en fantastisk musiker og produsent, egentlig trommeslager. Så jeg sendte ham et brev og la ved noen låter, og det gikk veldig kort tid før jeg fikk et begeistret svar. Så fortsatte vi med planlegging og idéutveksling, og mye av arrangementsideene var klare før vi dro til Italia.

Og arrangementene er fulle av esoteriske instrumenter og mye stryk, med et lekent og "trillende" lydbilde. Det er mer akustisk og stillere enn på de to forrige platene, selv om flere har sammenlignet lyden med Marit Larsens nyeste.
– Vi tok opp mye på natta, for å få den rette følelsen og atmosfæren. Og jeg ble veldig inspirert av å spille på instrumentene der; et innleid flygel, et harmonium (tråorgel) og en nydelig gammel harpsichord. Og vi hadde fantastiske musikere med oss, bl.a. multiinstrumentalisten...

Dette er kun et lite utdrag - klikk her for å lese resten av intervjuet på websidene til Musikkpraksis.