Madrugada

Intervju av Per Christian Frankplads for Musikkpraksis, 2002:

Det norske rockebandet Madrugada tilbragte i vinter og vår en god del tid i med produsenten Head i Berlin, nærmere bestemt i området Kreutzberg og studioet Tritonus. Her spilte kvartetten inn sin nye plate som kommer i oktober, "Grit".

Madrugada er fortsatt ikke mer enn i midten av 20-årene, men kom til allerede i 1993 på Sortland, da daværende trommis Jon Lauvland Pettersen og Frode Jacobsen på bassgitar dannet bandet Abbey's Adoption, sammen med to andre som snart skulle bli erstattet av Sivert Høyem på vokal og og Robert S. Burås på gitar. Rundt nyttår 2001 kom Simen Vangen inn som ny trommeslager og erstattet Pettersen.

I løpet av høsten 1995 flyttet bandet til Oslo for å få fortgang i karrieren, og skiftet navn igjen, først til Six Generations og i 1997 til Madrugada. I løpet av sommeren 1998 skrev de en firealbums-kontrakt med Virgin Records Norge, og ga ut sin første EP (som bare het "EP") samme år, begrenset til 750 eksemplarer. Og etter mye hard jobbing, turnering og plateinnspillinger av to album og syv EPer er resten, som man sier, historie.

Vi fikk vokalist Sivert i tale om innspillingen av den nye plata:
- I utgangspunktet valgte vi å dra til Berlin mest fordi Frode bodde der, og fordi alle likte byen i utgangspunktet. Vi har vært i New York og spilt inn før, og nå ville vi kanskje prøve noe nytt. Når det gjelder valg av Head som produsent er jeg ikke helt sikker på hvordan det det kom til, men vi hadde hørt de første platene til PJ Harvey som han produserte og likte lyden på dem veldig godt. Faktisk kom Rob Ellis, trommeslageren til PJ Harvey, innom noen dager og spilte noen trommer, arrangerte strykere og...

Dette er kun et lite utdrag - klikk her for å lese resten av intervjuet på websidene til Musikkpraksis.