Christer Knutsen

Intervju av Per Christian Frankplads for Musikkpraksis, 2006:

Se for deg følgende situasjon; Du heter Christer Knutsen, du skal ut med ditt etterlengtede andrealbum, men du må først spille inn og mikse det ned. Du har kun 10 dager på deg. Hva gjør du?

Det var problemstillingen Stavanger-gutten måtte finne ut av i november i fjor. Fra før har 31-åringen vært med som tangentspiller på to plater for Tumbleweed, spilt slide-gitar for Thomas Dybdahl og debuterte solo i fjor med albumet "Would you please welcome". Men nå var det på tide med ny skive, før festivalsommeren.

Før innspillingen av andrealbumet "Grand Hotel" som nylig kom ut, forberedte Knutsen seg ved å først ha skrevet låtene og deretter arrangert mesteparten av musikken på forhånd med bandet. Så fikk han med seg de samme produsentene som på sitt første album, No57studio, alias Even Ormestad og Audun Bormann. Siden disse var på flyttefot med studioet sitt leide gjengen seg like godt inn i Fagerborg Studio, tok med seg utstyr og tilbragte 10 hektiske dager der. Fagerborg het i sin tid Major Studio og ble drevet av Arne Bendiksen, så det ligger m.a.o. mye musikkhistorie i veggene her.

- Hvis du skal beskrive Christer Knutsen & Sacret Hearts, hva kan du si om lyden deres?
- Jeg synes bare det er popmusikk. Litt smart popmusikk, forhåpentligvis. Det er låtskriving, gjort med en slags rocketilnærming.

- Og hvordan skriver du låter med rocketilnærming?
- Da sitter jeg alene, og jobber aller mest med kassegitar. Det skal liksom funke å spille låtene alene på kassegitar, og det er ingenting jeg gjør som er riffbasert. Altså, det er nok av eksempler på gode rockelåter av f.eks AC/DC eller Led Zeppelin, og jeg snakker ikke stygt om riffing, men de låtene er ofte gjort best akkurat som de ble innspilt, og coverversjoner blir ofte litt corny. Men en godlåt er helt uavhengig av sammenhengen, den skal kunne spilles med hva som helst av lyder eller arrangement. Det ligger et ønske her om å få til en impulsiv sound som minner om britiske innspillinger fra tidlig 70-tall, som jeg synes...

Dette er kun et lite utdrag - klikk her for å lese resten av intervjuet på websidene til Musikkpraksis.