Bellman:
Sofistikert og atmosfærisk "kammerpop"

Intervju av Per Christian Frankplads for Musikkpraksis, 2009:

Sofistikert popmusikk fra Larvik er ikke dagligkost, men Arne-Johan Rauan (32) spiller nettopp dét, inspirert av artister som Mercury Rev, Sigur Ros og Stina Nordenstam. Selv om han på dagtid driver et mekanisk verksted sammen med sin far og bror, er det nå (forhåpentligvis) musikk for alle penga.

Det var etter å ha deltatt i NRKs Urørt-finale i 2005 at plateselskapsmogul/programleder/Prince-fanatiker Christer Falck (som satt i juryen) fattet interesse og ville signere ham. For en stund siden kom debut-CD'en "Mainly mute" ut på det lille plateselskapet Frode Records – drevet av Christers venn og partner Frode Da Costa-Lia.

Arne-Johan forteller om prosessen:
– Plata er produsert og spilt inn i Oslo i studioet til Lars Klokkerhaug. Det var tilfeldig at jeg kom i kontakt med ham, selv om vi begge er fra Larvik, og han er mest kjent for å være en veldig dyktig live lydtekniker for blant annet Motorpsycho, Raga Rockers og BigBang. Men i studio har han gjort mye metallting, så jeg var faktisk litt skeptisk på forhånd...

Heldigvis hadde han ingen grunn til det, for samarbeidet gikk glattere enn smurt, ofte i form av at Arne-Johan la frem mer eller mindre ferdige låtideer, og Lars var mye med på forslag til arrangementer og instrumentering.

Og det man hører på platen kaller Arne-Johan "kammerpop", et lydbilde med mye barokkaktig stryk pluss åpenbare influenser fra folk som Mercury Rev, Sigur Ros og Stina Nordenstam. Men også sofistikert pop fra 60-tallet og fremover kan spores.
– Alle de jeg liker, f.eks. Magnet er jo også veldig bra, har jo veldig tilstedeværende vokal, som har satt dype spor i meg. Jeg hører mye på klassisk musikk og ville ha med mye stryk, og til tider er det ganske massivt lydbilde, med fin kontrast fra det helt spede til...

Dette er kun et lite utdrag - klikk her for å lese resten av intervjuet på websidene til Musikkpraksis.